РазчáнЧени снáЖки

«Диамантена гърбица»

gallery/3.1.2-diamantena-garbitsa-blog-800-500

Съзнанието се интригува от предметите и образите, от разнообразните им форми и цветове. Те правят живота истински обективен или истински забавен.

 

Предметите и образите застават пред погледа и грабват съзнанието, като му предлагат пътешествие. Това пътешествие може да бъде кратко като следобедна разходка. Но когато онова, което влиза от външния свят се задържи дълго, тогава то става част от съзнанието, а пътешествието може да продължи десетилетия. Например при професионалните занимания и хобита.

 

По време на дългите пътешествия съзнанието започва да се задълбочава, а ума да се фокусира върху отделни предмети и образи. В този процес на заден план остава сетивността. Това е първата крачка към прекъсване на естествената комуникация на ума и съзнанието с тялото. На по-следващ етап главата, като носител на интелекта, се опитва да придобие независимост от тялото – така, сякаш че може да живее отделно от него.

 

Физическото изражение на описания процес представлява изнасяне на главата напред и отклоняване на врата от вертикалната му позиция. При това положение, тежестта на главата вместо да се предава чрез мускулите надолу към торса и краката, се поема от шийния отдел на гръбначния стълб. Мускулът в долната част на врата става прекомерно натоварен и започва да увеличава тонуса си чрез тренировки с тежестта на главата. На лице е един добре трениран мускулен участък, чиято функция е да противодейства на гръбначно изкривяване, като чрез мускулната си сила притиска прешлените в областта на прехода врат-гръб.

 

Това положение е много характерно за бижутерите, които се взират в ювелирната изработка на своето бижу. Оттам и името – диамантена гърбица.

 

В днешно време «диамантената гърбица» изключително лесно се превръща в неизменна част от двигателното поведение. Среща се при хора от всяка възраст.

Хората с дълги коси са облагодетелствани, от тая гледна точка, че кичурите падайки по раменете, прикриват гърбицата.

 

Шедри бонуси от природата!

 

1) Загуба на част от изправения стоеж на тялото. Чувство, че главата е тежка.

 

2) Разклоненията на нервната, кръвоносната и лимфната системи, които свързват главата с тялото са подложени на натиск. Възможно е нарушение на техните функции.

 

3) Болки и схващания във врата, раменете и горната част на гърба. Несиметрично мускулно натоварване и едностранно схващане.

 

4) Намалява се височината на гръдния кош в предната част на тялото, заради доближаване на ребрата едно към друго. Големите гръдни мускули се свличат надолу и увличат бюста. Кръвоснабдяването на бюста се влошава.

 

5) Дихателния обем се намалява и измества надолу. Дихателните пътища и органи променят местоположението си. Дихателният ритъм се изменя.

 

Вие поддържате ли «диамантената гърбица»?
Обикновено усещате ли главата си тежка?