РазчáнЧени снáЖки

Олекотени движения в кулинарията

и някои професии

gallery/3.2.10-olekoteni-dvizhenya-v-kulinaryata-i-nyakoi-profesii-blog-800-500

Голям брой ежедневни дейности и професии ангажират тялото с позиции подобни на леко навеждане, при което с ръцете се извършва активна работа. Например: в кулинарията - това са голяма част от дейностите свързани с подготовката на ястия; направата на фризури и прически; лекуване на зъби; хранене прав; преподавател застанал пред класа; диригент пред оркестъра; художник пред статива …

 

За да се извърши работата с ръцете се изисква едно характерно изнасяне на горната част на тялото напред. Умножено по часове това създава мускулни напрежения; умножено по години - складира мускулни напрежения.

 

Олекотените движения, които могат да се ползват докато ръцете извършват работата си, започват с начина на стъпване, т.е. с начина, по който се предава тежестта на тялото върху настилката. Стъпалата на двата крака контактуват с настилката. Коленете са леко свити за да включват мускулите в предаването на тежестта. Олекотено навеждане напред. Там където е възможно главата се навежда чрез въртене около оста на ушите.

 

Бонуси от природата!

 

1) Увеличава се физическата издрржливост на тялото. Намалява склонността тялото да търси по-удобна поза, която да съответства на настъпилата умора.

 

2) Тялото се приближава към естествената си привлекателност.

 

3) Фокус върху извършваната работа.